Kóser séta Erzsébetvárosban - Programunkról írták
„Fantasztikusak vagytok, hogy ennyien eljöttetek, és igyatok sokat” – köszöntötte az ismert gasztroblogger csapatunkat. A kánikula ellenére sokan eljöttek, fiatalok, idősek, hogy a kóser konyha rejtelmein keresztül megismerjék a hihetetlenül gazdag zsidó kultúrát, és felkeressék erzsébetvárosi emlékhelyeit. Fűszeres Eszter sétája, és múltidéző előadása olyan érdekes volt, hogy a hőség dacára a másfél órára tervezett program két órán át tartott. Eszter alig győzött válaszolni a sok-sok kérdésre.
Mitől kóser a kóser? Mi az oka annak, hogy Mózes idejében például egy vajas csirkemellet megehetett egy zsidó család, de ezt ma már tiltaná az ortodox vallás. Miért szigorodtak a kóser étkezési szabályok? Kóser-e minden pálinka, vagy csak a szilvából készült? Ilyen, és ehhez hasonló kérdések sokaságáról beszélgettünk Fűszeres Eszterrel az Erzsébetvárosi Zsidó Történeti Tárban.
Kóser séta Erzsébetvárosban. Erzsébetváros.hu