Sajtótájékoztató a Csányi5-ben

2023. szeptember 14.
Sajtótájékoztató a Csányi5-ben
A Csányi5-Erzsébetvárosi Zsidó Történeti Tár, Erzsébetváros Önkormányzatának döntése alapján, önálló intézmény lett. A házat szeptember 1-jétől az újjáalakult az Erzsébetvárosi Zsidó Örökségért Alapítvány működteti teljeskörűen. A megújult alapítvány kuratóriumának elnöke Heisler András, mérnök-közgazdász, tíz éven keresztül a MAZSIHISZ elnöke.
Az alapítvány tagjai:
- Katz Petra, a 6SZÍN teatrumot vezetője, színésznő.
- Saly Noémi, irodalom- és Budapest-történész, helytörténeti írások szerzője, a Nagy Budapest Törzsasztal egyik alapítója.
- Szűcs Balázs, Erzsébetváros egyházügyi- és civil alpolgármestere, református lelkész.
- Zeitler Ádám, a Milestone Intézet egyik alapítója, az Intézet tanácsadói üzletágának igazgatója. Jelenleg az OR-ZSE rabbiszakán végez tanulmányokat.
Az intézmény operatív vezetője, ahogy az elmúlt 6 évben is - Lefkovics Zsófia, közművelődési szakember, tanár, újságíró.
Heisler András a Csányi utcai intézmény jövőjéről elmondta, hogy “politikamentesen, a zsidó kultúrára, a zsidó - nem zsidó szimbiózis értékteremtésére, a budapesti, különösen az erzsébetvárosi zsidóság történelmére és kiemelten a fiatalok, diákok, iskolák felé történő ismeretterjesztésre szeretne az intézmény” koncentrálni - észrevehetően, erősebb marketinggel, innovatív programokkal.
A fotó szeptember 12-ei sajtótájékoztatón készült.