"Driven" - szerzői est

2023. szeptember 14. (18:00)
Szabó Gabriella Eszter zongoraművész, zongoratanár és jelenleg a PTE Zenetudományi Intézet Művészeti Karának zongorakísérője. Zenész családban nőtt fel. A pécsi Martyn Ferenc Szabadiskolában kezdte zenei tanulmányait Apagyi Mária keze alatt, ahol nemcsak klasszikus darabok megtanulására volt lehetősége, de megismerkedett az improvizáció és komponálás művészetével is. Ennek gyümölcsét a mai napig élvezi, hisz rendszeresen ír darabokat hangszereres formációkra, kórusokra, saját elhatározásból vagy akár különböző felkéréseknek eleget téve. Zenei stílusa leginkább a cross-over vagy fúziós kategóriába sorolható, hiszen a klasszikus, a jazz és néhol a népi elemek ötvöződnek a dalaiban.
A "Driven" elnevezésű "szerzői est" programja már több alkalommal nagy sikert aratott, legutóbb Pécsett, a Civil Közösségek Házában, Marcaliban, Agárdon. A kizárólag saját kompozíciókból álló előadás során a legkedvesebb és legjelentősebb alkotások csendülnek fel, amelyek többnyire az elmúlt években keletkeztek. A szerzemények hol a meseszép norvég tájakat, hol pedig az egzotikus balkán vidékét idézik, néhol szenvedélyes dallamokkal néhol pedig vad ritmusokkal. Az előadást Nepp Ivett (Pannon Filharmonikusok, Liszt Ferenc Zeneiskola) csodálatos fuvolázása színesíti.
Többször felléptek már kiállítás megnyitók, fesztiválok alkalmából, illetve az "Images in black and white" című albumuk a Spotify-on és Youtube-on is elérhető!
Jegyek 2000 Ft-os áron kaphatók a helyszínen elővételben is.
A programváltozás jogát fenntartjuk.